onsdag, januar 5

Captain Democracy - He Bends Metal!

Ja, da har jeg begynt å tenke på en oppfølger til den populære Ich Bin Pophore, som var ferdig for omtrent et halvt år siden. Denne gangen går dogmet omtrent som følger:


  1. Det skal være en metall-låt.
  2. Innspillingen skal foregå etter midnatt.
  3. Ikke noe av innspillingen skal nå et slikt lydnivå at noen sovende i nærheten kan forstyrres.
  4. Innspillingen skal ikke ta lenger enn én og en halv time.
  5. Grunnsporet skal bestå av nylonstreng-gitar og vokal, spilt sammen.
  6. Videre skal ikke innspillingen bestå av mer enn åtte (8) spor til sammen.
  7. Produksjonen skal holdes på et absolutt minimum, det vil si: sluttproduktet skal være i mono, ingen av enkeltsporene skal ha noen effekter og det skal ikke brukes EQ. Det eneste som er tillatt er en kompressor på output.


Som noen legger merke til har jeg gitt meg selv flere spor og litt mer tid å jobbe med, samtidig som jeg ikke har like strenge restriksjoner på hvilke instrumenter som kan brukes. Til gjengjeld har jeg lagt strengere bånd på meg selv hva produksjon gjelder.

Jeg er ikke sikker på om dette egentlig er en god idé, og det er langt fra sikkert at det blir noen utgivelse av det. Første resultat er i hvert fall

Run To The Hills (Iron Maiden).

Videre - hvis det blir noe videre - tenker jeg på å gjøre Pantera - Walk, Black Sabbath - Iron Man og Metallica - Battery. Jeg trenger noen tips til hva som kan passe av Megadeth, Slayer og Sepultura, da det ikke er helt mitt bord i utgangspunktet. Det er vanskelig, for det er ikke nødvendigvis de feteste låtene som egner seg til slikt, og det er nok vanskelig for andre å vite hva man skal se etter. Men jeg er takknemlig for tips.